Plastic windows in Doncaster barn fall foul of planners

NEWS: News.
NEWS: News.

A COUPLE who installed UPVC windows in their barn in a Doncaster conservation village have lost the battle to keep them.

Most of the plastic windows at The Wheel House in Pear Tree Mews, Loversall, had already been fitted when Doncaster Council refused planning permission.

The occupiers, Sharon Flannery and Richard Cartwright, lodged an appeal but it has been dismissed by a Government inspector.

The inspector, Peter Willows, said other farm building conversions in Loversall featured dark wood windows which gave a degree of uniformity to the complex.

He concluded: “In my view the artificial, plastic-like appearance of this material is wholly out of character with the building. As a consequence its use on the front elevation causes significant harm to the building and to the complex as a whole. Allowing this appeal would set a precedent.”

The couple said they were unaware of the need for planning permission when the windows were installed.